XXXXX

Camping Anders

Een camping in Friesland. In de linker toercaravan huizen Bert en Annie. Zij is een optimistische vrouw die het beste van haar uitgebluste huwelijk met Bert probeert te maken. Bert is een chagrijn die eigenlijk alleen opbloeit wanneer hij andere mensen over zijn bestuurlijke baan bij Endemol kan vertellen. In de rechter toercaravan komt een heel merkwaardig koppel: de 60+ vrouw Myrna en een man die haar zoon zou kunnen zijn, maar haar man is: de antiquair Thijs. De laatste heeft haar duidelijk om haar geld getrouwd en houdt er een minnares op na: de verpleegster Anneke. Met haar heeft hij het plan beraamd om Myrna om zeep te helpen door iets in haar favoriete drank Slivovitsj te doen. Een poging die echter mislukt omdat Myrna de buren het goedje wil laten proeven.

Op het middenveldje strijkt Saskia neer met haar tentje. Een leuke jonge meid, die — althans zo klinkt dat Thijs in de oren — nogal wat problemen heeft met een medestudent René. Het klinkt alsof zij voor hem min of meer naar de camping is gevlucht. Saskia krijgt later bezoek van nog twee meisjes en dan vernemen we waarom ze op de camping zit: ze is net als de andere twee student op een toneelschool in Antwerpen en ze wil hier in alle rust haar eenakter voorbereiden waarmee ze haar leerjaar afsluit.

Alles blijkt trouwens anders te zijn dan dat het leek, maar voordat het zover is gebeurt er heel wat: zo wordt Saskia bijvoorbeeld door Bert diens caravan ingelokt met mooie beloften, want als bestuursman van Endemol kan hij wel wat voor haar doen… Jaja, Saskia is gelukkig te slim om daarin te trappen.

Een stuk waarin ook veel figuranten het idee van de camping kunnen versterken, want omdat de wasplaatsen pal naast de caravan van Bert en Annie staan, is er veel verkeer van mensen met closetrollen, vuile vaat en schone onderbroeken. Overigens wordt er in het stuk ook nog eens een bingo gespeeld onder leiding van de animatrice van de camping. Met het voltallige publiek.

poster Camping Anders

Rolverdeling

rolnaamfunctiegespeeld door
Bert Vinkensteinbestuurlijke baan bij EndemolEize Oosting
Annie Vinkensteinvrouw van BertJosien ter Maten
Myrna Filipsrijke dame uit betere kringenDicky Vlastuin
Thijs Filipsveel jongere man van MyrnaAndré Nederlof
Saskia/SannetoneelschoolleerlingAnnemieke de Brons
Annekeverpleegkundige en minnares van ThijsOlga van Dongen
Sylviauit Utrecht, een campinggastMarjolein Lagrand
Animatriceanimatrice van de campingMirjan Schep
Mevr. AnderscampingbeheerderMaaike de Boer
Iljastudievriendin van SanneMirjan Schep
Meikestudievriendin van SannePaula Ligtenberg
Machteldvriendin van Myrna en advocaatOlga van Dongen
Renéjongeman die achter Sanne aanzitRob van der Wiel
CampinggastenMax Zuidema, Rob van der Wiel, Marga Prent

Achter ’t Scherm

taakuitgevoerd door
TekstPaul J. Meijer (extern)
RegieHans Douma & Klaske Keller
SouffleurTrudi Stoffer & Marga Prent
Decor & lichtGert van den Berg & Hans Stoffer
RekwisietenWendy Apon

Opvoeringen

Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2024.

Zie ook

Gebouwd door toneelvereniging ‘t Scherm en NedICT