XXXXX

Markus, de Waterman

Het stuk speelt zich af in het huis van John en Betty Feytens.
Ze hebben hun slome neef Evert, zijn vinnige vrouw Louise én hun twee kleine hondjes te logeren. Louise is gek op kleine hondjes en die liefde kan soms heel ver gaan. De heer des huizes, John Feytens, kan die honden niet uitstaan en de honden mogen hem óók niet. Nadat de honden hem diverse malen hebben aangevallen besluit John maatregelen te nemen. Hij gaat op zichzelf wonen in zijn eigen huis om zich zo te beschermen tegen de honden. Tot overmaat van ramp haalt hondenliefhebber Evert een stommiteit uit. Doodsbang voor de reactie van zijn vrouw, schuift hij zijn probleem in de schoenen van John, waarbij hij niet aarzelt om gebruik te maken van chantage. Maar ja, hoe moet John nu het één en ander tegenover Betty verklaren?

Dit gaat niet helemaal vanzelf. Het gaat zelfs zo ver dat Betty gaat twijfelen aan zijn verstandelijke vermogens en een dokter inschakelt. En dat is op zijn zachtst gezegd een vreemde vogel!

John wordt gek van al die vreemde mensen die ineens over de vloer komen. De voorzitter van de hondenjury en een trouwlustige controleuse mengen zich namelijk ook in het probleem.

Dan gebeurt er iets waardoor de hele situatie van het ene op het andere moment verandert. Alle ogen zijn ineens gericht op Markus. Ook John ziet Markus wel zitten en toont al zijn liefde aan deze kleine Waterman, die op zijn beurt ook al zijn ‘charmes’ in de
strijd gooit.

Iedereen is gek op hem! Maar wat is er toch zo speciaal aan Markus? Of u nu van kleine hondjes houdt of niet, Markus de Waterman moet u zeker een keer zien! Maar u bent gewaarschuwd. Ook u zal ongetwijfeld bezwijken voor zijn charmes.

Klik voor een vergroting.

Rolverdeling

rolnaamfunctiegespeeld door
John Feytensde heer des huizesRuud Oosterbeek
Betty Feytensvrouw van JohnMonique Beers
Evert Feytensneef van JohnEize Oosting
Louise Feytensvrouw van EvertDicky Vlastuin
Dokter VogelhuisartsJochem Beltman
Elza Rechtercontroleuse A.F.Olga van Dongen
Thelma Beckersvoorzitter van de hondenjuryWendy Apon

Achter ’t Scherm

taakuitgevoerd door
TekstDick van Maasland
RegieAnnemieke de Brons & Josien ter Maten
SouffleurMirjan Schep
Licht en decorHans Stoffer & Gert van den Berg
KledingadviesAnna Roes
GrimeAnnemieke de Brons

Opvoeringen

Vrijdag 22 en zaterdag 23 februari 2019.

Gebouwd door toneelvereniging ‘t Scherm en NedICT