Nieuw stuk: Elke Poon

Toneelvereniging ’t Scherm is sinds april begonnen met het repeteren van een gloednieuw stuk. Mirjan Schep, lid van ’t Scherm sinds 2011, heeft een hilarische, zwarte klucht geschreven. Omdat de toneelvereniging om de vijf jaar een jubileumstuk heeft met extra aankleding, zoals historische kostuums en andere verrassende extra’s, is dit verhaal gesitueerd in Chicago rond 1912. Niet alleen wordt er in een andere tijd gespeeld, ook het gebruik van buitenlandse accenten zorgt ervoor dat de toeschouwer even op een ander continent zit.

Het stuk gaat over een gezin uit Volendam (in Hollandse klederdracht), dat is gevlucht vanwege een dreiging vanuit het criminele circuit. Ze zijn net gearriveerd in Chicago in het jaar 1912 en op zoek naar een beter leven. Ze proberen hun eigen leventje voort te zetten, hoe crimineel dat ook was. Vader Brutus wil alles legaal doen. Hij begint drank te stoken voor eigen gebruik, omdat hij zijn borreltje toch wel erg mist in het land van de grote drooglegging. Elke, zijn dochter, ziet echter handel en begint haar eigen netwerk op te bouwen: illegale drankverkoop. Zij maakt naam als Elke Poon, de schrik van de stad. Als de grootste crimineel van de familie, oma, ook in Amerika aankomt, wordt het toch wel erg lastig om het criminele pad níet te bewandelen. Appeltaart en jenever, twee specialisaties van de familie Poon, zorgen voor veel onrust, verwarring en (criminele) klanten.

Het stuk, genaamd “Elke Poon”, wordt op 11 en 12 oktober opgevoerd in De Camp in Woudenberg. De zaal gaat om 19.30 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal. Graag tot ziens!

Poster Elke Poon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebouwd door toneelvereniging ‘t Scherm en NedICT