Succesvol eenakterfestival

Zaterdag 18 januari deed toneelvereniging ‘t Scherm mee aan de 34e editie van het Eenakterfestival 2020 in theater de Speeldoos in Baarn. De eenakter “Waar waren we gebleven”, geschreven door Mirjan Schep naar een idee en onder regie van Eize Oosting, werd gespeeld door een vijftal leden van ‘t Scherm. Acht toneelverenigingen uit de regio presenteerden ieder een verrassende eenakter die werd beoordeeld door een vakjury, waaronder de acteur Peter Lusse.

De eigentijdse eenakter gaat over het getrouwde stel Henk en Ingrid, die elkaar ogenschijnlijk zat zijn en die zonder het te weten met elkaar aan het internetdaten zijn.

Het contrast tussen het innerlijk van Henk en Ingrid, gespeeld door André Nederlof en Olga van Dongen, en de uiterlijke Henk en Ingrid, gespeeld door Jochem Beltman en Mirjan Schep, en de intense vertolking van schoonmoeder Carla gespeeld door Dicky Vlastuin, legt de situatie pijnlijk bloot.

Hoewel de vakjury lovend was over het stuk, “vorm en thema was nog nooit eerder vertoond” viel de eenakter helaas buiten de prijzen. Ook uit de vakjury kwam het compliment voor het prachtige decor, dat grotendeels in bruikleen was van de Kringloopwinkel van Woudenberg. Het decor was helemaal door de vrachtwagen van De Wereldwinkel gebracht en afgevoerd onder leiding van Hans Stoffer.

Gebouwd door toneelvereniging ‘t Scherm en NedICT