Zilveren Speld voor ’toneelmoeder’ Alie Agterberg

Alie Agterberg was totaal verrast toen zij vrijdagavond (21 april 2023) de Zilveren speld uitgereikt kreeg door wethouder Moniek van de Graaf. ‘Toneelmoeder’ Alie is al vijftig jaar lid van ‘t Scherm en heeft veel gedaan voor de vereniging. Hoewel ze nu niet meer actief is als toneelspeelster, is ze nog steeds elke donderdagavond aanwezig bij de repetities en geeft ze haar mening over het stuk, het spel en het decor.

Alie Agterberg ontving de speld van de gemeente tijdens de voorjaarsvoorstelling van toneelvereniging ‘t Scherm. Toneel is haar passie: Mevrouw Agterberg had haar eerste actieve rol als souffleur in het toneelstuk ‘Boeing Boeing’. Waarna zij in nog maar liefst vijftig andere stukken heeft geschitterd als speelster. Met de leukste rol in de voorstelling ‘En toen was het vakantie’. Samen met een medespeelster speelde ze de zussen en verwoede vogelliefhebbers Emma en Rosa. Zo ook op camping de Heigraaf voor maar liefst meer dan vierhonderd mensen!

Mevrouw Agterberg is als erelid van de vereniging al ruim vijftig jaar bijzonder actief. Niet alleen voor de schermen, maar ook achter. Want gedurende dertig jaar was zij de drijvende kracht als voorzitter van de vereniging. Daarvoor was zij jarenlang penningmeester en ze heeft meer dan dertig jaar de grime verzorgd. Hiermee heeft zij een enorme vrijwillige bijdrage geleverd aan het voortbestaan van toneelvereniging ’t Scherm.

‘Mevrouw Agterberg is de toneelmoeder van Woudenberg en zij heeft zich jarenlang enorm verdienstelijk gemaakt voor de toneelvereniging. Zij staat symbool voor alle andere vrijwilligers die zich actief en vanuit het hart inzetten voor onze gemeente. De energie en betrokkenheid die zij voor onze gemeenschap heeft waarderen wij enorm. Daarom heeft de gemeente haar in het zonnetje gezet door een Zilveren Speld uit te reiken’, aldus wethouder Van de Graaf.

Zie ook Let Op Woudenberg [1], De Woudenberger [2] en XON [3].

[1] https://www.letopwoudenberg.nl/nieuws/algemeen/19666/zilveren-speld-voor-alie-agterberg
[2] https://www.dewoudenberger.nl/lokaal/maatschappelijk/924527/zilveren-speld-voor-toneelmoeder-alie-agterberg
[3] https://www.xon.nu/42452-alie-agterberg-van-toneelvereniging-t-scherm-krijgt-zilveren-speld

Gebouwd door toneelvereniging ‘t Scherm en NedICT